21585
post-template-default,single,single-post,postid-21585,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-child-theme-ver-1.1.1,select-theme-ver-9.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,elementor-default,elementor-kit-21916
Title Image

NEURALGIA DEL TRIGÈMIN I FATIGA (Jordi)

ACUPUNTURA GIRONA FATIGA

NEURALGIA DEL TRIGÈMIN I FATIGA (Jordi)

Home de 36 anys que en un context d’esclerosis múltiple del tipus recurrent-remitent, consulta per una neuràlgia del trigemin i per una fatiga molt acusada lligada a l’arribada del bon temps i sobretot a la calor. La primera cosa que s’acorda es no deixar en cap cas, passi el que passi, els controls amb els metges que el porten i seguir estrictament la medicació pautada per aquests. Arribats a aquest punt, em comenta que la principal preocupació és no haver d’augmentar la medicació que pren pel dolor del trigemin i en segon lloc intentar millorar en la mesura de lo possible la fatiga. Fem el primer tractament amb cinc agulles que romanen posades 45 minuts. Li explico que una possibilitat es que els dies posteriors al tractament pot ser que es trobi pitjor i tingui més punxades, però que si passa, que no es preocupi, que és habitual i que sol ser el pas previ al procés de millora.

La següent setmana torna molt content i em comenta que efectivament el dia següent del tractament li va fer més mal que de costum, però a partir del segon dia va anar millorant fins pràcticament no notar res. Tot just avui al matí s’ha notat alguna punxada aïllada. Pel que fa al cansament no ha experimentat cap canvi. Tornem a repetir  el tractament, que en les primeres sessions estarà més centrar en la simptomatologia. El cito en una setmana.

La tercera vegada que ens veiem em torna a dir que la neuràlgia ha millorat molt i que porta 5 dies sense dolor. A més explica que sembla que ha experimentat una petita millora al caminar pel que fa a la coordinació i que la fatiga sembla que no l’ha acusat tant. Li comento la necessitat de modificar alguns aspectes de l’estil de vida, sobretot lo relacionat amb l’alimentació, com a part fonamental del tractament. Repetim tractament.

Tornem a quedar en una setmana. En aquesta quarta cita m’explica que pel que fa a la fatiga entre setmana ha anat aguantant, però que avui dilluns, després d’un cap de setmana d’estar fora de casa fent diferents activitats, es troba més cansat. La neuràlgia avui també està pitjor, però durant la setmana va estar bé. Comenta que, encara que de tant en tant li ve alguna punxada es d’una intensitat molt més baixa si ho comparem amb el període previ abans de començar el tractament amb acupuntura. I aquí torno a insistir en la importància de l’estil de vida, més concretament en la importància de reservar forces i energies sempre que es pugui, tot i ser conscient de que s’ha de viure i de que no es pot quedar tancat a casa la resta de la seva vida. Fem el tractament però ara ja passem a una segona fase en la que sense deixar de banda els símptomes (dolor del trigemin i cansament) començaré a tractar el fons, el terreny, es a dir els punts febles de la persona per tal de reequilibrar el sistema. 

La setmana següent m’explica que aquell dia es troba molt cansat després d’haver anat amb la neuropsicòloga (ha estat durant dos hores concentrat fent proves), de pràcticament no haver dinat i de no haver pogut fer la migdiada. Però ha notat canvis pel que fa a la fatiga, perquè la setmana passada quan va sortir de la consulta es va notar molt bé i durant 3-4 dies va experimentar una millora de la fatiga, que va anar disminuint cap a finals de setmana. Les punxades a la cara comenta que segueix el procés invers, el primer i segon dia després del tractament no nota massa el canvi i a partir del tercer dia és quan es nota millor. Fent balanç d’aquest primer mes pel que al motiu principal de consulta, es a dir pel que fa a la neuràlgia del trigemin, si el nivell de dolor abans de venir era de 10 (no per intensitat sinó com a punt de referència) ara està en 1-2, es a dir molt i molt millor.

En aquesta cinquena visita li insisteixo en tres aspectes fonamentals. Primer, que tot i trobar-se millor no ha de deixar la medicació a no ser que li digui el seu metge. Segona, que és molt important mantenir un ritme de sessions adequat per assegurar-nos que els efectes beneficiosos acumulatius de l’acupuntura no es perden. I tercera que en casos greus com el seu, el tractament pot ser llarg, tot i que moltes vegades es recomana fer una pausa en algun moment, per millorar encara més, però que la conveniència de fer-ho, s’ha d’anar avaluant sobre la marxa. Li faig el mateix tractament que l’anterior i el cito per la setmana que ve.

Tags:
No Comments

Post a Comment